Stanicím Absolut pomáhá multikanálová strategie v DAB+

14. září 2023

V součtu posluchačů všech svých stanic patří Absolut Radio k absolutní německé jedničce na poli celoplošných hráčů. Posluchači nevyhledávají tyto programy pouze online, ale zejména na digitální platformě DAB+, kde jsou součástí druhé národní sítě Antenne Deutschland. Do budoucna bude možné stanice naladit i na širším území Čech.

Čtěte také

S tempem růstu posluchačů v průměrné hodině o 21,4 procenta je skupina stanic jasným vítězem průzkumu trhu, pokud jde o celoplošně šířené programy. Společnost Antenne Deutschland to uvedla v tiskové zprávě při příležitosti zveřejnění výsledků Mediální analýzy 2023 Audio II, německé obdoby Radioprojektu. I přes některé výkyvy na trhu se stanice Absolut Radio dokážou prosadit ve všech kategoriích a dále rozšiřují svou pozici.

Výrazný nárůst dosahu lze zaznamenat zejména u marketingově relevantní cílové skupiny posluchačů od 14 do 49 let. Stanice Absolut Radio získávají mezi nejširším okruhem posluchačů podíl 16,9 procenta a mezi posluchači 21,8 procenta v průměrné hodině. Pokud jde o celkovou sledovanost, nejširší okruh posluchačů roste dokonce kolem 20 procent. Součástí multiplexu Antenne DE jsou stanice Absolut Hot, Absolut Top, Absolut Bella, Absolut Oldie a Absolut Germany. Absolut Relax je dlouhodobě součástí nabídky DR Deutschland.

autor: lukpo
Spustit audio

Související